Čokoládové tartaletky

1 hod 30 minút

8 ks

Čokoládové tartaletky

Košíčky alebo po novom nazývané Tartaletky vieme naplniť rôznymi plnkami. Samozrejme medzi obľúbenými sa stále drží čokoládová. Takúto plnku môžeme ozvláštniť pridaním pomarančovej šťavy, škorice či kardamónu.

Suroviny

  • 170 g hladkej múky
  • 75 g masla
  • 45 g práškového cukru
  • 1 vajce
  • šťipka soli
  • 2-3 PL kakaa
  • 200 g horkej čokolády
  • 100 g mliečnej čokolády
  • 300 g smotany na šľahanie

Postup

Zmiešame si hladkú múku, zmäknuté maslo, cukor a vajce. Podľa chute a farby primiešame dve alebo tri polievkové lyžice kakaa, pridáme štipku soli a vymiesime hladké cesto.

Nemiesime dlho, aby sa nám cesto nesparilo, vtedy by sa pri pečení mohol jeho tvar deformovať. Cesto zakryjeme a dáme aspoň na hodinu do chladničky.

Po hodine ho vyberieme a rovnomerne vyvaľkáme. Vykrajujeme si kolieska rovnakej veľkosti a hrúbky, ktoré poukladáme do formičiek. Ak nemáte formičky (košíčky) výborne poslúži aj plech na muffiny. Plech ani formičky netreba natierať ani maslom ani olejom.

Pečieme na 170 stupňov približne 20 minút. Plech vyberieme a necháme chvíľu vychladnúť.

Plnku si pripravíme tak, že si dáme variť smotanu, nalámeme do nej mliečnu a aj horkú čokoládu, odstavíme z ohňa a premiešame. Miešame, až sa nám hmota celá rovnomerne nespojí. Ešte teplú nalievame do tartaletiek a necháme vychladnúť. Vychladnuté môžeme poliať čokoládovou polevou a dozdobiť rôznym ovocím.

Tip:

Z tejto dávky cesta vyjde cca 6 až 8 tartaletiek, záleží na veľkosti formičiek, ktoré použijete. Pri vaľkaní dbajte na to, aby bolo cesto rovnomerné a nie príliš tenké. Tartaletky by mohli pri manipulácií a tiež po naplnení ľahko praskať a lámať sa.

Ak chceš vedieť viac trikov, klikni sem

MADE IN SLOVAKIA ♥