Crinkles

1 hod 30 min

20 ks

Crinkles

Suroviny

  • 2 vajcia
  • 60 g masla
  • 100 g kryštálového cukru
  • 200 g hladkej múky
  • 200 g horkej čokolády
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 1 prášok do pečiva
  • kryštálový a práškový cukor na obaľovanie

Postup

Čokoládu si rozpustíme na vodnom kúpeli, odstavíme a necháme chvíľu vychladnúť.  Do misky si navážime maslo, cukor, pridáme vanilkový extrakt, rozpustenú čokoládu a vymiešame mixérom.

Postupne pridávame po jednom vajcia a nakoniec múku s práškom do pečiva. Vypracujeme cesto, prikryjeme potravinárskou fóliou a dáme do chladničky na min. 3 hod. Cesto musí trocha stvrdnúť, inak sa nám s ním bude zle pracovať a tiež sa môžu pri pečení  „rozliať“. 

Z odstáteho cesta tvarujeme guľky rovnakej veľkosti, obalíme ich najprv v kryštálovom a následne v práškovom cukre. Pre krásny popraskaný efekt nešetríme cukrom.

Guľky pokladáme na plech vystlaný papierom na pečenie s dostatočným odstupom, keďže crinkles-ky zväčšia svoj objem. Plech vložíme do predhriatej rúry na 180 stupňov a keksíky pečieme 8-10 minút. 

Tip:

Ak sa nám kryštálový cukor ťažšie lepí na guľky, môžeme si ruky navlhčiť čistou vodou.

Pre viac tipov a trikov v pečení, klikni sem

MADE IN SLOVAKIA ♥