Makové tehličky

120 min

Makové tehličky

Suroviny:

  • 300 g hladkej múky
  • 200 g masla
  • 75 g práškového cukru
  • 1 žĺtko
  • štipka soli
  • kôra z citróna
  • 125 g mletého maku
  • 30 g kryštálového cukru
  • 0,75 dcl mlieka
  • kôra z citróna
  • hrsť hrozienok
  • 2 PL medu

Postup:

Zmiešame si maslo, cukor, žĺtko. Pridáme kôru z citróna, soľ a múku a dobre vymiešame. Necháme 30 minút v chlade.

Mlieko si zohrejeme, pridáme cukor, med, hrozienk, kôru z citróna, stiahneme z ohňa. Pridáme pomletý mak a necháme vychladnúť.

Cesto si vyvaľkáme na hrúbku 6-7 mm, narežeme 4 rovnaké pásy (8cm široké, 26-28 cm dlhé). Naplníme ho plnkou, opatrne zvynieme a nakrájame na rovnaké obdĺžniky-tehličky.

Preložíme ich na papier na pečenie a pečieme pri 170 C, približne 15-17 minút do ružova. Ešte teplé ich obalíme v práškovom cukre.

Tip:

Hrozienka môžeme pred plnením nechať pár hodín napučať v rume 🙂

MADE IN SLOVAKIA ♥