Marhuľovo-ananásové rezy

1 hod. 30 min.

plech 25x30

Marhuľovo-ananásové rezy

Keď zkombinujeme ananás, marhule a trochu rumu, vznikne nám šťavnatý a osviežujúci koláčik, ktorý uľahodí nielen chuťovým bunkám, ale samozrejme aj očiam…

Suroviny

Cesto:

  • 5 vajec
  • 5 PL kryštálového cukru
  • 5 PL polohrubej múky
  • 0,5 balíčka Vanilínového cukru

Krém:

  • 2 dl mlieka
  • 25 g prášku Zlatý klas
  • 150 g masla
  • 60 g kryštálového cukru
  • 20 ml rumu
  • 1 žĺtok
  • šťava z jedného citróna
  • 1 Vanilínový cukor

Marhuľovo-ananásová náplň:

  • 250 g ananásového kompótu bez šťavy
  • 100 g šťavy z ananásového kompótu
  • 100 g marhuľového lekváru
  • šťava z jedného citróna
  • dva pláty želatíny

Na dohotovenie:

  • biela alebo mliečna čokoláda
  • 100 ml smotany na šľahanie

Postup

1.Celé vajcia si s kryštálovým cukrom vyšľaháme do penista. Ak šľahaná hmota zmení farbu a zväčší svoj objem, znížime otáčky a pridáme po lyžiciach polohrubú múku. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečenie pri 200 stupňov približne 10 minút. Po upečení ho necháme vychladnúť a potom ho cukrárskou pílkou prerežeme na polovicu.

2. Z mlieka, cukru, vanilínového cukru, žĺtka a Zlatého klasu si uvaríme základný krém. Povrch prikryjeme napr. sáčkom a necháme vychladnúť. Po vychladnutí premiešame, pridáme rum a zamiešame ho do vyšľahaného masla. Primiešame citrónovú šťavu a natrieme na spodný plát.

3. Ananásový kompót si rozmixujeme, pridáme k nemu šťavu a marhuľový lekvár a dáme variť. Medzitým si dáme napučať dva pláty želatíny. Zmes varíme približne 10 minút, potom pridáme napučanú želatínu, odstavíme z ohňa a za občasného premiešania necháme vychladnúť. Vychladnutú zmes nanesieme na plnku, prikryjeme druhým plátom a na noc zaťažíme.

4. Dáme si variť smotanu na šľahanie, pridáme bielu alebo mliečnu čokoládu a odstavíme z ohňa. Miešame do úplného rozpustenia čokolády, necháme chvíľu vychladnúť a nalejeme na vrch plátu. Necháme stuhnúť. Vychladené krájame teplým nožom na rovnaké rezy a zdobíme.

Tip:

Na čokoládovú polevu ak použijete bielu čokoládu, použite aj 150g bielej čokolády, pri mliečnej stačí 100 g rozpustiť na 100 g šľahačky.

Plech veľkosti 25x30cm

Pre ďalšie tipy a triky, klikni sem

MADE IN SLOVAKIA ♥